Grupul de Acțiune Locală ”Colinele Tutovei” continuă seria de activități de informare și promovare pe teritoriul în care își desfășoară activitatea, prin întâlniri cu beneficiarii măsurilor de finanțare ale proiectelor de dezvoltare rurală, cu partenerii GAL și alți actori locali interesați. 

Miercuri, 12 noiembrie 2014, a avut loc, la Căminul cultural din comuna Săucești, seminarul de informare cu tema ”Parteneriatul, o șansă în dezvoltarea teritoriului GAL “Colinele Tutovei”, la care au participat reprezentanți legali ai instituțiilor publice, parteneri și beneficiari de proiecte, dar și actori locali din teritoriul GAL ”Colinele Tutovei”.

Experții GAL au prezentat celor prezenți proiectele de succes finalizate în teritoriul GAL, măsurile PNDR 2014-2020, dezvoltarea structurilor asociative în agricultură, precum și stadiul de absorbție a fondurilor europene la data de 1 Noiembrie 2014. Astfel, prin GAL Colinele Tutovei au fost semnate 60 contracte de finanțare în valoare de 2.434.593 euro, s-au realizat plăți către beneficiarii de proiect în valoare de 857.994 euro și se asteaptă semnarea ultimelor 3 contracte de finanțare în valoare de 115.407 euro.

Participanții la seminarul din comuna Săucești au primit materiale de informare cu privire la activitatea Grupului de Acțiune locală și au urmărit, în premieră, spot-ul video cu proiectele de succes din teritoriul GAL Colinele Tutovei. Acesta poate fi vizionat pe pagina web http://www.galcolineletutovei.ro/comunicare-in-mass-media 

 

Florin Moisă, vicepreședinte Asociația COMUNICO

Asociația COMUNICO este partener al Asociației GAL Colinele Tutovei la evenimentele de informare și promovare ale acesteia.